Sectorstudie speelgoed EU

Opdrachtgever: 

Europese Commissie (DG ENTR)

Status: 

lopend

Jaar: 

2013

Speelgoed en spelletjes zijn belangrijke instrumenten voor de ontwikkeling van kinderen. In de EU werken momenteel meer dan 100.000 mensen in de speelgoedsector. De Europese Commissie (DG ENTR) heeft het ECSIP Consortium gevraagd de gegevens van de speelgoedindustrie in de EU te updaten en te analyseren om zo een duidelijk beeld te krijgen van de prestaties en mogelijkheden van de sector. Ecorys leidt dit consortium.

De speelgoedsector is een interessante case study voor het inzichtelijk maken van het concurrentievermogen van de Europese verwerkende industrie. Het heeft te maken met vele ontwikkelingen die ook bij andere sectoren op dit moment spelen, zoals internationale integratie, diversificatie en productregulering. Tegen deze achtergrond zal het consortium de prestaties en toekomstscenario’s van de sector onderzoeken. Het doel is om evidence-based beleidsaanbevelingen te geven, voor zowel de industrie als de detailhandel.

Concurrentiekracht krijgt veel aandacht van beleidsmakers, bedrijven en academici. Ecorys staat in het midden van alle ontwikkelingen op dit onderwerp en heeft verscheidene methodologieën ontwikkeld die gedegen analyses opbrengen. Het ECSIP Consortium is gecreëerd voor het raamwerkcontract voor Industriële Concurrentiekracht en Marktprestaties. De partners van Ecorys in dit consortium zijn Cambridge Econometrics, CASE, CSIL, Danish Technological Institute, Decision, ECIS, Euromonitor, Fratini Vergano, Frost & Sullivan, IDEA Consult, IFO Institute, MCI, en wiiw, samen met een groep van 28 zeer bekwame en gespecialiseerde individuen.