Kennisevent "Voorkom schulden samen"

Voorkom schulden samen
Ketensamenwerking voor het vroegtijdig signaleren en aanpakken van beginnende schulden bij burgers

Schouders Eronder en Ecorys nodigen je graag uit voor een kennisevent dat in het teken staat van ketensamenwerking voor het vroegtijdig signaleren en aanpakken van beginnende schulden op 18 oktober, van 15-17:30u bij Ecorys, in Rotterdam. 

Ecorys presenteert de digitale gesprekshulp ‘Voorkom Schulden Samen’. ‘Voorkom Schulden Samen’ is binnen het programma Schouders Eronder (samenwerkingsverband tussen Divosa, Landelijke Cliëntenraad, NVVK, Sociaal Werk Nederland en VNG) met en voor gemeenten ontwikkeld. De digitale gesprekshulp helpt gemeenten om partijen die schulden bij inwoners signaleren bij elkaar te brengen én om samen gericht actie te ondernemen. Vanaf medio oktober 2018 is de digitale gesprekshulp gratis beschikbaar voor gemeenten. Annejet en Indra demonstreren het instrument en geven handige tips & tricks. 

Ruud Gorissen is op dit moment werkzaam als projectleider sociaal domein in de gemeente Nijkerk via het detacheringsbureau Daan. Hij heeft in de gemeente Ede de samenwerking tussen partijen opgezet met als doel burgers met betalingsachterstanden vroegtijdig te signaleren, informeren en door te verwijzen. Op dit moment is hij bezig met opzetten van een zelfde soort samenwerking in de gemeente Nijkerk. Ruud Gorissen deelt zijn ervaringen over de inrichting van het proces om partijen bij elkaar te krijgen en welke rol privacy hierin speelt.    

Wijzer in Geldzaken heeft samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het NIBUD, Divosa, NVVK de website financieel gezonde werknemers ontwikkeld. Een website om werkgevers te stimuleren verantwoord financieel gedrag bij hun werknemers te bevorderen en om werknemers met geldproblemen tijdig door te verwijzen. Wijzer in Geldzaken zoomt in op het belang van de samenwerking tussen de gemeente en werkgevers om schulden onder burgers te voorkomen en geeft tips & tricks om werkgevers over te halen om samen schulden te voorkomen!

Praktische informatie

Voor wie? 
Deze sessie is voor gemeenten, ministeries en koepelorganisaties binnen het sociaal domein. Er is ruimte voor maximaal 50 deelnemers. Er zijn geen verdere kosten verbonden aan deelname.


Datum & tijdstip
18 oktober 2018: 15:00 – 17:30


Locatie
Ecorys, Watermanweg 44, 3067 GG te Rotterdam

Het programma: 
14:45 – 15:00: Inloop
15:00 – 15:15: Introductie
15:15 – 15:45: Ecorys – Digitale gesprekshulp ‘Voorkom Schulden Samen’
15:45 – 16:15: Gemeente Nijkerk – Ervaringen samenbrengen partijen vroegsignalering schulden
16:15 – 16:30: Pauze
16:30 – 17:00: Wijzer in Geldzaken – Financieel gezonde werknemers
17:00 – 17:15: Q&A
17:15: Borrel

Komt u ook?

Meld u voor 18 oktober 2018 aan bij adviseurs Sociaal Domein Annejet Kerckhaert en Indra van der Valk, via annejet.kerckhaert@ecorys.com / 06 – 51 938792 en via indra.vandervalk@ecorys.com / 06-40516585

We kijken uit naar een leerzame en interessante middag!