Formatie 2017

Ecorys wil met haar werk de Nederlandse samenleving vooruit helpen. Door onderzoek en advies te leveren aan de Nederlandse overheid, helpt Ecorys beleid te verbeteren voor alle Nederlanders. Het is belangrijk daarbij vooruit te kijken, en steeds weer de vraag te stellen hoe het beleid van de toekomst eruit moet zien.

Op 15 maart is Nederland naar de stembus gegaan, en drukt de Nederlandse kiezer zijn stempel op het beleid van de komende vier jaar. De politieke partijen hebben hun plannen aangedragen in hun verkiezingsprogramma’s. In deze verkiezingsprogramma’s wordt al voorgesorteerd op de richting van een nieuwe regering. Ecorys heeft deze verkiezingsprogramma’s geanalyseerd en presenteert hier de belangrijkste trends die daaruit naar voren komen. Welke beleidsplannen kunnen op brede steun rekenen? En over welke onderwerpen zijn de meningen verdeeld?

In een overzichtelijke one-pager wordt getoond wat de belangrijkste trends zijn die voortkomen uit de verkiezingsprogramma’s. Daarbij worden richting de verkiezingen verschillende onderwerpen uitgelicht, waarbij Ecorys haar visie op deze trends uiteenzet in een blogpost: de zorg, de woningmarkt, mobiliteit, stad & platteland, en de arbeidsmarkt. Rechts treft u de blogs per thema die door experts van Ecorys zijn geschreven.

Klik hier voor de one-pager 'Trends Verkiezingsprogramma's'.